Patrijsproject wint Gouden Mispel 2017

AALTEN - Het Aaltense patrijzenproject van Frans ter Bogt en Herman Simmelink heeft de Gouden Mispel 2017 gewonnen. Dat werd donderdagmiddag bekend gemaakt door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap.

De Gouden Mispel wordt uitgereikt aan personen of organisaties die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de bescherming of ontwikkeling van het Nederlands cultuurlandschap.

De patrijs was tot halverwege vorige eeuw een algemene verschijning in het landschap. Inmiddels is dat aantal fors teruggelopen. Ter Bocht en Simmelink proberen samen met een groep betrokken het tij te keren. Daarbij wordt samengewerkt met organisaties als de vogelwerkgroep, Wildbeheereenheid, de Vogelbescherming, PAN en de gemeente Aalten. 

  Grondeigenaren hebben stukken land beschikbaar gesteld. Vervolgens zijn vrijwilligers aan de slag gegaan om de grond geschikt te maken voor patrijzen. Met succes. Het aantal broedparen is van 10 in 2012 gegroeid naar 42 in het projectgebied. In de hele gemeente Aalten zijn zelfs 72 broedparen gevonden.

    Het project is dermate succesvol dat het nu wordt uitgerold in de Achterhoek en ook op andere plaatsen in Nederland is ge├»ntroduceerd.  

                                                                                                                      


Volg ons op twitter